All vår pellets, värme och stall, får vi från svenska SCA BioNorr som är en av Sveriges största och ledande producenter av träpellets med erkänt hög kvalitet. SCA är Europas största privata skogsägare med en total areal på 2,6 miljoner hektar skogsmark. Denna starka förankringen garanterar SCA BioNorr tillgång till en högkvalitativ råvara från ett miljöanpassat och kontrollerat skogsbruk. Detta är en svensk råvara där största delen av råvaran kommer från SCAs egna skogar och sågverk i mellersta Norrland. SCA har kontroll på råvaran från planta till pellets! Certifierade skogar blir certifierad pellets.

Produkter du kan beställa från oss är värmepellets 6 mm och 8 mm, 16 kg / säck och 52 säckar / pall, storsäck 600 kg, bulk, loggs 10kg / säck och 1050 kg / pall, stallpellets 14 kg / säck och 60 säckar / pall. För prislista se längst ner på sidan.

Värmepellets:

Pellets är ett klimatneutralt bränsle eftersom det vid förbränning släpper ut samma mängd koldioxid som det växande trädet en gång tog upp från luften. Detta innebär att du som pellets eldare bidrar till ett hållbart samhälle. När du eldar med pellets sker ingen försurning, inga skadliga koldioxidutsläpp och ingen påskyndning av växthuseffekten. Därför är pellets, liksom andra förnybara biobränslen, befriad från bränsle- och koldioxidskatt. Pellets har ett högre energiinnehåll än till exempel ved och ska därför eldas i speciella pannor, brännare och kaminer. Byter du från elvärme till pellets minskar du utsläppen av koldioxid med cirka 50 gånger och byter du från olja minska utsläppen med cirka 170 gånger. Kvalitet – Erkänt hög kvalitet historiskt samt placering i klassen ”bäst i test” senast Bionorr pellets provades i Energimyndighetens pelletstest. Egen råvara och egen produktion ger högsta leveranssäkerhet och trygghet. SCAs pellets innehåller heller inga bindemedel eller tillsatser och energigarantin ger lika många kWh per ton vid varje leverans. SCAs pellets testades även av Råd & Rön där resultatet visas i nummer 8, 2015. Det blev en förstaplats för Bionorr.

Produktfakta värmepellets:

Bionorrpellets 6 mm:
Diameter: 6 mm
Energiinnehåll: min 4,9 kWh/kg
Volymvikt: ca 640 kg/m3
Askhalt: ≤ 0,5 %
Fukthalt: 7 %
FSC®-certifierad.
* 1996 Forest Stewardship Council A.C.

Bionorrpellets 8 mm:
Diameter: 8 mm
Energiinnehåll: min 4,9 kWh/kg
Volymvikt: ca 640 kg/m3
Askhalt: ≤ 0,5 %
Fukthalt: 7 %
FSC®-certifierad.
* 1996 Forest Stewardship Council A.C.

Att jämföra med SS-EN ISO 17225-2:
Diameter: 5-9 mm
Energiinnehåll: min 4,6 kWh/kg
Volymvikt: 600 kg/m3
Askhalt: ≤ 0,7 %
Fukthalt: 10 %

Förvara alltid pelletsen torrt eftersom den har hög uppsugningsförmåga.

Alla SCAs packade pelletsprodukter är FSC®-certifierade.

Värmeloggs: ett bekvämt alternativ till ved.

Koncentrerad energi tillverkad av sågspån och kutterspån. 10 kg per paket. Miljövänlig energi för eldning i vedspis, vedpanna, kakelugn och braskamin.

Värmeloggs har ett högt energiinnehåll så elda försiktigt tills du vet hur din utrustning reagerar. Följ alltid utrustningstillverkarens anvisningar.

Tänd så här:

Lättast är att lägga loggs på glödbädd. I övrigt är det som att tända ved: använd stickor, papper, tändved eller liknande som får ta sig ordentligt innan loggsen läggs på.

Energiinnehåll ca 4,7 kWh/kg
Torrhalt 90 %
Askhalt 0,5 %
Förvaras torrt!

Stallpellets:

Tillverkas av sågspån och är ett tidsbesparande och kostnadseffektivt underlag som också ger en fräsch och nästintill dammfri stallmiljö. Stallpelletsen är även märkt med Bra Miljöval vilket är ett bevis på att produkten klarar hårda miljökrav. Att man kan spara tid, plats och pengar med Stallpellets är kanske gott nog, men här är fler fördelar som våra användare framhåller:

Hög uppsugningsförmåga
Dammar minimalt efter vattning
Naturlig, svensk produkt
Motverkar liggsår
Lätt att lagra och hantera
Lätt att mocka
Minskad mängd strö på gödselstacken
Stillaliggande
Praktisk förpackning att ha i transporten
Ljust och fräscht

SCAs Stallpellets är finmalt sågspån med hög uppsugningsförmåga. För att minimera frakt- och lagringskostnader har spånet pressats samman till torr pellets.

Fukten tillsätter du sedan lokalt i form av vatten. På så sätt styr du också själv fukthalten på underlaget. För hästar med hosta eller torra hovar kan man välja att vattna lite extra emellanåt. Är det en vinter med hög luftfuktighet kan man välja att vattna mindre för att inte underlaget ska bli för blött.

En vattnad bädd är inte mättad. Vanligt spån har en fukthalt på ca 50%, pelletsen har en fukthalt på 8% och när det vattnats är fukthalten ungefär 30%, alltså fortfarande lägre än vanligt spån.

En fuktig disktrasa suger också bättre en en torr…

 

Priser:

 

För prisuppgifter och beställning ring: Kenne 070-265 18 80